Scroll Top

Plaatsen rookafvoerkanalen

PLAATSEN ROOKAFVOERKANALEN

Om te voorkomen dat er schoorsteenbrand of dichtslibbing van uw kanaal ontstaat, is het belangrijk dat u uw rookkanalen tijdig laat vegen en controleren. Indien u vaste brandstoffen stookt (bijvoorbeeld hout of kolen), raden wij u aan uw schoorsteen ieder jaar te laten vegen.

OnTLUCHTINGSKANALEN

Bij gebruik van gas als brandstof, adviseren wij u om de gaskanalen tijdig te laten vegen. Gas is namelijk schone, warme, vochtige lucht en daardoor ideaal voor vogels om er vogelnesten in te maken. Een vogelnest in uw gaskanaal zorgt ervoor dat het koolmonoxide, welke vrij komt bij verbranding, niet door de schoorsteen naar buiten kan. Het koolmonoxide zal dan de weg naar uw huiskamer kiezen, met in het uiterste geval koolmonoxidevergiftiging tot gevolg. Verstopte ontluchtingskanalen hebben vaak de vervelende gewoonte nare geuren te veroorzaken. Het is daarom ook in dit geval aan te raden de ontluchtingskanalen eens in de paar jaar te controleren.

Dakservice Totaal, veegt de diversiteit aan kanalen met hoogwaardige, daarvoor geschikte veegborstels. Tevens hanteren wij de werkwijze om schoorstenen van bovenaf te vegen, waardoor uw schoorsteen van boven naar beneden schoon wordt gemaakt Bij deze ambachtelijke manier van schoorsteenvegen kan de schoorsteenveger eventuele gebreken aan uw dak of schoorsteen melden. Daarnaast krijg u bij iedere door Dakservice Totaal uitgevoerde veenbeurt, een bewijs van periodiek onderhoud waarmee u aan uw brandverzekering kunt aantonen dat uw schoorsteen geveegd is.

Let op !

Dakservice Totaal werkt niet samen met bedrijven die dezelfde of een vergelijkbare naam hebben. De contactgegevens zoals vermeldt op de website zijn correct. Dakservice Totaal is een erkend schoorsteen veegbedrijf en dakdekkersbedrijf.